Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Ana Arı Nedir, Ana Arı Görevleri * 2023

Ana Arı, en ve boy damarcıkları göstererek şeffaf iki kanatları bulunur. Ana Arı, üzerlerinde yumuşak bir dokudan oluşan, renleri cins ve türüne göre değişebilen tüyleri bulunur. Ana Arı, genellikle diğer arılara göre büyük ve gözle ayırlabilir özelliği bulunmaktadır. Arılar genel olarak koloni halinde yaşamlarını sürdürürler. Bal arılarından oluşan bir koloni yıllık olarak yaklaşık 20-75 kg civarında polen tüketebilirler. Her canlı gibi arı kolonilerinin hayatlarına devam edebilmeleri için suya ihtiyaç vardır. Arı günlük olarak 200-300 gram suya gereksinim duyar. Aynı zamanda arı hayatına devam edebilmek ve 1 kg bal üretebilmek için yaklaşık 8 kg bal tüketmeleri gerekecektir. Bal arıları aslında böcek tüketen arılardır ama zamanla bu alışkanlıklarından vazgeçmişlerdir. Bal arıları da ana arı, erkek arı ve işçi arı şeklinde oluşan bir topluluktur.

Ana Arı, hayvanlar aleminde eklem bacaklı böcek olarak bildiğimiz arı baş, göğüs ve karın bölgesinden oluşur.

Ana Arı Nedir, Ana Arı Görevleri * 2023

Arıcılık

Arıcılık, son zamanlarda, gerek devlet desteği gerekse devletin teşvikleri ile birlikte arıcılık  genç girişimciler için yeni bir iş kapısı olmuştur. Elbette ki arıcılık ticari amaç dışında hobi olarak da arıcılık alanında çalışma yapan kişiler mevcuttur. Aslında Türkiye arıcılık konusunda yüksek faaliyete sahiptir. Elbette ki ülkemizin bulunduğu coğrafi konum da arıcılık konusuna etki etmektedir. 4 mevsimin belirgin olarak yaşanıyor olması arıcılık alanında pozitif bir olgu yaratmaktadır. Dünya üzerinde yaklaşık 100 milyona yakın kayıt sahibi kovan bulunmaktadır. 10 milyona yakını Sadece Türkiye’de yer almaktadır.

 

 Arı Malzemeleri

Arıcılık sektörü oldukça meşakkatli arı malzemeleri içerir. Arıcılık sektöründe daha donanımlı olmak için arı malzemeleri temin edilmelidir. Arıların bakımı için arı malzemeleri kullanımı şarttır. Verimli olduğu kadar narin de olan arılar için arı malzemeleri ile bakım gerekir. Bu arı malzemeleri; arı kovanları, arı kovan kilidi, arı körükleri, arı yemlikleri, arı çıtaları, arı fırçaları, arı kafesleri, kovalar için uçuş tahtaları, kovan örtüleri, kovan taşıma malzemeleri, kova örtüleri, arı toplama aparatı, arı mahmuzları, Çıta çakma kalıpları, sır rolusu, sır tarağı, ana arı hapis eleği, petek yapıştırıcı, tel gerdirme aparatı, biz, arı kaçıran, larva transfer kalemi, kovanlar için galvaniz saclar, oğul arı yakalama sepetleri ve hatta arı parfümleri de arı malzemeleri arasında bulunmaktadır. Arılar için gerekli malzemelerin satıldığı dükkanlar arı malzemeleri temin etmektedir.

 

 Arı Malzemesi

Arıcılık için gerekli arı malzemesi temin edebilmek için birçok satış sağlayan yerler bulunmaktadır. Çeşitli internet siteleri üzerinde arı malzemesi temin edilebildiği gibi arı malzemesi satan dükkanlar da bulunmaktadır. Sizlerde arıcılık konusunda ticaret yapmak istiyorsanız öncelikle arılar için gerekli arı malzemesi temin etmelisiniz. Arıların üretim sağlayabilmesi arı malzemesi ve ekipmanlar ile daha kolay sağlanabilir. Arıcılık için arı malzemesi olmazsa olmazdır. İnternet üzerinden arı malzemesi temini için arıcı dükkanını ziyaret edebilirsiniz.

Ana Arı Nedir, Ana Arı Görevleri * 2023

 Arı Ürünleri

Arıcılık ve arı ürünleri denildiği zaman hemen hemen herkesin ilk düşündüğü bal olmaktadır. Aslında arı ürünleri olarak arıların üretim yaptığı ve oldukça faydalı olduğunu bildiğimiz arı ürünleri de bulunmaktadır. Bunlar; polenler, propolisler, bal mumları, arı sütleri ve arı zehiridir. Bu neden ile arı ürünleri yüksek ticaret kaynağı olabilmektedir.

 

Bal üretimi: Arıların çeşitli bitkilerden toplanan ve balın özü kullanılarak tekrar oluşturulabilen, hazırlanan kovanlarına doldurularak oluşan akışkan ve koyu kıvamlı renk değişimi gösteren (beyaz, esmer) arı ürünleri arasında yer alır.

 

Polen üretimi: Aslında hepimizin çiçek tozları olarak adlandırdığı polen, çiçeği bulunan bitkilerde ki erkek organ tarafından üretimi yapılan ve dişi organın döllenmesine etkisi olan bitkilerde bulunan erkek üreme hücresidir. Polen, arı ürünleri arasında mide sağlığı açısında da oldukça faydalıdır.

Arı sütü: İşçi arılar tarafından üretilen bir üründür. Yaklaşık 10 günlük işçi arılar yutak üstü bezlerinde salgı sağlayan jelimsi, beyaz ve ekşimsi bir tadı olan maddedir.

 

Bal mumu: Yine bal mumu üretimi de yaklaşık 15 günlük yaşamı olan işçi arıların hayat döngüsünde 4,5,6,7 karınl segmentlerinde salgı sağlayan mum salgı bezlerinde salgı sağlayıp, renk değişimleri ardından oluşan oldukça yoğun bir kıvama sahip bir maddedir. Bal mumları yavru arılar için balın depolanmasında kullanılır.

 

Arı zehri: Bal arılarında karın boşluklarında bulunan bezlerin içinde apamin, melitin, adolapin benzeri biyoaktif pebdidler, histaminler, dopamin vb bileşenler ile enzimlerin bulunması ayrıca arıların savunma amacı ile ürettiği sıvı bir arı zehridir.

 

Propolis üretimi: İşçi arıların bitkilerde bulunan yaprak, kabuk, tomurcuk gibi kısımları toplayıp reçine kıvamı haline dönüştürülen kovanlar içinde yer alan çatlakları kamufle etmek amacı ile kullandıkları güzel kokuya sahip bir üründür. Yine propolis de arı ürünleri arasında sağlığa en faydalı üründür.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri