Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arı Zehri, Faydaları Nelerdir Arı Zehri, Arı Zehrinin 1001 Faydaları

Arı zehri, arının kendi özünde larvadan çıkmasından itibaren bulunan bir çeşit arı ürünüdür. Arı Zehri, arılardaki özel yöntemler ve özel arı ürünü kullanılarak toplanır ve insanlık için faydalı bir olacak şekilde kullanılmaktadır.

Arı Zehri, bir tür kanatlı böcek olan arı hala bir çok sırrı tespit edilememiş esrarengiz bir canlıdır. Arı insanlar tarafından en çok balı ile bilinmektedir. Ancak arı kullanılarak üretilen arı ürünleri hem çeşitliliği hem de faydaları ile çok fazla çeşitliliğe sahiptir. Günümüzde arı ürünleri üretimi oldukça karlı ve yararlı bir iş olarak hükümetler tarafından finansal olarak desteklenmektedir.

Arı Zehri, üretimi yapılırken verilen devlet destekleri arasında, arıcılık için gerekli olan temel arı malzemeleri, arı kovanı, arı ürünleri üretimi ve işlenmesi için gerekli olan arı malzemesi gibi çeşitleri kapsamaktadır. Ayrıca arıcılık işi ile uğraşan çiftçiler yada işletmeler için veteriner, ziraat mühendisi ve arı hastalıkları için ilaç desteği de sağlanmaktadır.

 

Arı Zehri Nedir

Arı zehri arının kendi özünde lavradan çıkmasından itibaren bulunan bir çeşit arı ürünüdür. Arılardaki zehirler özel yöntemler ve özel arı malzemesi kullanılarak toplanır ve insanlık için faydalı bir olacak şekilde kullanılmaktadır. Arı zehri işçi arıların oluşumundan 20 gün içerisinde tamamı ile oluşmaktadır. Arılar ilk oluştuğunda 3 günden itibaren zehir bezlerinde zehir oluşur ve 18 ile 20 gün arası en verimli oldukları dönemdir. Bu dönemde iğne gelişimi tam olmadığı için özel üretilen arı malzemeleri ve koruyucu arı malzemesi kullanılarak bu zehir toplanır.

Arı Zehri Faydaları

Arı zehri faydaları içeriği itibari ile karışık bir kimyasal içeriğe sahiptir. Ayrıca özel bir şekilde yapılan araştırmalar tüm dünyadaki arıların zehrinin içeriğinin aynı olduğunu ve yüksek protein içeriğine sahiptirler. Bu nedenle özellikle ilaç sanayinde sık kullanılan önemli bir hammadde özelliğine sahiptirler. aricilikmalzemesi.com olarak arı malzemeleri konusunda ve arıcılık konusunda gerekli tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca arıcılık malzemeleri konusunda sağlanan devlet destekleri ile ilgili bilgilerde sitemizde yer almaktadır.

Arı zehri ile ilgili paylaşımları ve etkileşimleri görmek için sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

Arı Zehiri Fiyatı

Arı zehiri fiyatı bu kadar pahalı olmasının asıl sebebi hem üretimi zor hemde kovan başına alınan zehir miktarı çok düşüktür. Bu sene satılık arı zehiri fiyatları ise şu şekildedir.

Yurtiçi Fiyatı

  • 1 gr. – 1000 TL

Yurtdışı Fiyatı

  • 1 gr. – 1500 TL

Arıcılıkta Arı Zehri

Dünya’ da artık insanlar beslenme ve hastalıklardan korunmak için sağlıklı doğal gıdalar tüketimi artmıştır. Doğal ve sağlıklı beslenme deyice ise ilk akla gelen besinler arasında ilk sıraları ise doğal arı ürünleri almaktadır. Arıcılık yapılan işletmeler bal, bal mumu, arı zehri, arı sütü ve propolis gibi tüketilebilen arı ürünleri üretimi yapmaktadır.

Arıcılık meslek olarak kolay öğrenilebilecek, az sermaye ile yapılabilecek bir iş türüdür. Arıcılık oldukça kolay bir meslek olsa da iş için gerekli olan arı malzemeleri yeterli ve verimli değilse oldukça zor olabilmektedir. Arı malzemesi seçiminde kullanılacak olan kovanın yapıldığı ağaç türü, boyutu oldukça önemlidir. Arıcılık için gerekli diğer arı malzemeleri ise arı ürünleri için gerekli olan işleme makinalarıdır. Bunlar bal peteklerinin eritilerek bal mumu yapıldığı ocaklar, peteklerin süzülmesi ile süzme bal yapımı yapılan eleklerdir.

Arıcılık işine başlamada gerekli olan arı malzemeleri ile ilgili bilgiler ve arı malzemesi seçiminde dikkat edilmesi gerekenlere aricilikmalzemesi.com web sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Arı Zehri Nası Önemi ve Ürünlerin Kullanım Alanları

Arı insanlığın varlığı için oldukça önemli bir canlıdır. Arılar çiçeklerden aldıkları çiçek tozları ve polenler ile beslenmekte ve bunlardan bal yapmaktadır. Bir o çiçekten bir o çiçeğe dolaşan arı ile doğal bir yönden çoğalmasını sağlamaktadır. Arı için en önemli olan çiçek olduğu için arıcılık işi için çiçek çeşitliliğinin bol olduğu alanların seçilmesi oldukça önemlidir.

Arıcılıkla ile üretilen arı ürünleri özellikle ilaç ve beslenme alanında kullanılmaktadır. Arı tarafından üretilen bal kovanlardaki peteklerin içine doldurulur bu bal petek olarak satıldığı gibi insanlar tarafından en çok tüketileni ise süzme baldır. Balı süzülen petekler bal mumu yapımında kullanılır bal mumu ile bildiğimiz mum gibi dekoratif ürünler üretilmektedir. Arının taşıdığı ve işlendiği polenler propolis olarak besin takviyesi olarak kullanılmaktadır. Bal mumu özel olarak üretilen bir arı malzemesi olan kazanlarda eritilerek yapılırken polenlerde çok özel bir arı malzemesi ile kovanlardan toplanmaktadır.

İnsanlar ile arılar aslında çok iyi anlaşamamaktadır. Arı sokmaları böcek ısırıkları arasında en can yakanı ve zararlı olanı olmaktadır. Bunun nedeni ise arını kendi vücudunda bulunan zehirden kaynaklanmaktadır. Özellikle alerjisi olan insanlarda öldürücü bir etkisi olan arı zehri insanlık için çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Arı zehri arıcılık tesislerinde uzmanlar tarafından bu iş için özel olarak üretilen arı malzemeleri ile toplanmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri