Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arı Kuşu Nedir, Arı Kuşu İle Mücadele * 2023

Arı kuşu, arılar ile böceklerle beslenen kuşlardan biridir. Arı kuşu göçmen kuşlardandır. Arı kuşu, genellikle ağaçlık alanlarda görülmektedir. Arı kuşu ılıman iklimlerde yaşamaktadır. Bu yüzden göçmen olarak hayatlarını sürdürürler.

İçerik Başlıkları

Arı Kuşu Nedir?

Arı kuşu, fiziksel yapısı sivri ve uzun bir gagaya sahiptirler.  Arı kuşu gözleri kırmızı çok renkli bir kuştur. Arı kuşu kanat uzunluğu 12 ila 20 cm arasında değişmektedir. Arı kuşları geri geri uçabilir ve kendisini hızlı kanat çırparak askıda durmasını sağlar.

Arı Kuşu Nedir

Arı kuşu karnı aç olduğu zamanlarda arının tamamını yiyebilir. Eğer karnı faxla aç değilse sadece arının başını yemektedir. Arı kuşu  bazı kaynaklarda sinek kuşu diye de geçer.

Arı kuşu genellikle evlerini derin çukurlra yaparlar ve yumurtlama zamanı geldiğinde yuvalarına en az 6 tane yumurta bırakırlar.

Arı kuşu arılar ve çeşitli böcek türleri ile beslendikleri bilinmektedir; arı kuşu bazende meyveler ile de beslendikleri görülmektedir.

Arı kuşları koloniler halinde yaşarlar.

Arı Kuşu İle Mücadele

Arı kuşu ile mücadele çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Arı kuşlarını vurarak yada öldürerek kaçırmak yerine zarar vermeden uzaklaştırmayı deneyiniz. Zarar vermeden uzaklaştırmak nasıl olur diye soranlar için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirler;

  • Arılığımıza ve çevresine boş CD asmak, yansımalarından korkarak arı kuşlarını kaçırmak
  • Arı kuşları geldiğinde ses yaparak teneke çalarak arı kuşlarını kaçırmak
  • Teyplere önceden kayıt edilmiş şahin, atmaca, kartal sesi çalınarak arı kuşlarını kaçırmak

bu yöntemleri uygulayarak arılığınızdan ve arılığınıza yakın yerlerden arı kuşlarını uzaklaştırabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri