Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arı Sokması Alerji İlacı

Arı Sokması Alerji İlacı – Özellikle aracılık faaliyetleri yürüten kişilerde sık sık karşılaşılan en önemli sorun arı sokması durumu olmaktadır. Özellikle sadece aracılık faaliyeti yürüten kişilerde değil normal bireylerde de sık sık ortaya çıkan arı sokması durumu alerjisi bulunan kişiler için oldukça tehlikelidir.

Arı sokmasına alerjisi olanlar ne yapmalı? Sorusu kapsamında özellikle arı sokması alerji ilacı mutlaka arı sokmasına karşı alerjisi olan kişiler tarafından düzenli olarak yanında taşınması gerekmekte olup bu durum ile karşı karşıya kalındığı takdirde mutlaka ilacın alınarak alerjinin etkisinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Arı sokması alerji belirtileri görüldüğü takdirde kişilerin mutlaka yanında bulundurduğu ilacı içmesi veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerekmektedir. Genellikle belirtiler arının soktuğu yerde hafif kızarıklık ve kaşınma ile ortaya çıkmakta olup bazı arı alerjisi olan kişiler de ise çok daha ağır klinik vakalar söz konusu olmaktadır.

Özellikle arının soktuğu yerde ve tüm vücutta dakikalar ya da saatler içerisinde kızarıklık ve kaşınma meydana gelmekte aynı zamanda el, ayak, yüz ve boğaz bölgesinde şişme, nefes darlığı, bulantı, baygınlık hissi, tansiyon düşüklüğü veya kalp çarpıntısı gibi belirtiler söz konusu olmaktadır. Bu belirtilerin görüldüğü kişilerin mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurması oldukça önemlidir. genellikle bu vakalarda ani önlem için arı alerjisi iğnesi uygulanmaktadır.

İçerik Başlıkları

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı sokması söz konusu olduğunda kişilerin alerjisi olmadığı durumlarda uygulanması gereken bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Özellikle arı sokmasına hangi krem iyi gelir? sorusu kapsamında şişlik ve kaşıntıyı azaltma özelliği bulunan özellikle Benadryl gibi antihistaminik kremlerin kullanılması gerekmektedir.

Daha sonra arının soktuğu bölgeye yine şişliği azaltmak için buz torbası ile soğuk kompres uygulanması oluşabilecek şişliği önleyerek meydana gelen şişliğin de azalmasına yardımcı olmaktadır. Meydana gelebilecek ağrının ortadan kaldırılması için ise ibuprofen veya asetaminofe gibi ilaçların kullanılması gerekmektedir.

Arı sokması durumunda evde uygulanabilecek ise bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler içerisinde bölgeye bal sürülmesi yarının daha kolay iyileşmesini sağlarken ağrı ve kaşıntının da azaltılmasını kolaylaştırmaktadır.

Arı Sokması Alerji İlacı

Arı Sokması Alerji İlacı

Bunun yanı sıra bölgenin temizlenmesi için ve zehrin etkisinin azaltılması için ara ısıran yere nötralize etkide bulunacak sirke dökülmesi veya içi sirke dolu bir kapta bölgenin 15 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Yine arı zehrini nötralize eden bir diğer madde ise karbonat olduğundan ağrı ve şişlik ya da yanma gibi komplikasyonların azaltılması ve aynı zamanda zehrin vücuttan atılabilmesi için karbonat ve su macunu hazırlanarak bölgeye sürülüp üzerinin bandajla örtülerek 15 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Son olarak arı zehrini nötralize etme üzerinde etkili olduğu bilinen diğer ürün ise diş macunu olmakta ve genellikle evde bakım sırasında en kolay ulaşılabilen ürün olması nedeniyle karbonat veya sirke gibi diş macunu da arı sokması meydana gelen bölgeye Sürülmesi gerekmektedir.

Arıcılık İçin Silah Ruhsatı * 2023 yazısı da ilginizi çekebilir.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri