Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Bombus Arısı Nedir, Bombus Arısı Fiyatları ** 2023

Bombus arısı diğer arılara göre farklı biyolojik ve fiziksel özellikler gösterir. Bombus arısı daha çok polenleme yaptırılmak için kullanılmaktadır. Ülkemizde seracılığın yaygın olduğu bölgelerde daha çok tercih edilmektedir. Bombus arısı diğer arılara göre gözle hemen belli olur.

Bombus Arısı

Bombus Arısı Fiyatları

Bombus arısı fiyatı, bal arılarının satışına göre biraz pahalı olarak sunulmaktadır. Bombus arısı fiyatı yöreden yöreye değişmektedir. Seracılığın yaygın olduğu bölgelerde bombus arısı fiyatı pahalı olarak gözlemlenmiştir.

Bombus arısı fiyatları 2021 yılında ortalama olarak 200-250 TL civarında olacağı düşünülmektedir.

Bombus Arısı Nasıl Yetiştirilir

Bombus arısı nasıl yetiştirilir diye soran olan arıcı dostlarımız bulunmaktadır. Bombus arısı genellikle tozlaşma yaptıkları ve polen miktarını fazla taşıdıkları için seracılığın yoğun olduğu bölgelerde yapılmaktadır.

Normal bal arısı gibi bakımı olmaktadır fakat bombus arısıları genellikle yer altında yaşarlar ve koloni şeklinde bulunurlar. Bombus arısı genellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Bombus arısı ihracatıda bu bölgeden yapılmakta olup yerli arıcılara gelir kapısı olmaktadır.

Bombus Arısı Devlet Desteği

Bombus arısı devlet desteği bulunmaktadır. Diğer arı türlerine göre fazla desteği bulunan bombus arısı geçen seneki desteği 60 TL olarak açıklanmıştı. 2021 yılı için bombus arısı desteklemeleri açıklandığı zaman sitemizde yayınlanacaktır.

Bombus arısı devlet desteği alabilmek için AKS sistemine kayıt olunması gerekmektedir. Ayrıca bombus arısı üretimi için il ve ilçe tarım müdürlüklerinden izin alınması gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. ahmet yılmaz dedi ki:

    bombus arısı desteğine nereden başvurabilirim?

    1. Bambus arısı destekleri Tarım ve Orman Bakanlığından alabilirsiniz

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri