Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Organik Arıcılık, Organik Arıcılık Nasıl Yapılır * 2023

Organik Arıcılık, ekipman ihtiyaçları, arı operasyonunuzun büyüklüğüne ve organik arıcılık elinizdeki arı malzemesi ve arı ürünleri vb. koloni sayısına ve üretmeyi planladığınız balın türüne göre değişir. İhtiyacınız olan temel ekipman, kovanın bileşenleri, koruyucu donanım, tütsüleme ve kovan aleti ve bal mahsulünü işlemek, arıcılık için ihtiyacınız olan ekipmandır. Arı ürünleri kategorisinden organik arıcılık için gerekli arı malzemeleri bulunabilir. Arı ürünleri arasından seçim yapmak tamamen sizin operasyonunuza bağlı değişkenlik gösterebilir. En uygun arı malzemesi ile artık koloni kurmaya hazırsınız.

Organik Arıcılık

 Organik Arıcılıkta Gerekli Olan Ekipmanlar Nelerdir?

Kovan, arı kolonisinin içinde yaşadığı insan yapımı yapıdır. Yıllar içinde organik arıcılık için arı malzemesi alanında çok çeşitli kovanlar geliştirilmiştir. Günümüzde çoğu arıcılık işinde uğraşan kişiler, arı malzemesi olarak Langstroth veya modern on çerçeveli kovanı kullanıyor, bu gibi arı ürünleri çok daha pratik olabiliyor. Tipik bir kovan, bir kovan sehpası, giriş kelepçesi veya redüktörü olan bir alt pano, temel veya tarak içeren asma çerçeveli bir dizi kutu veya kovan gövdesi ve iç ve dış kapaklar gibi arı ürünleri ile oluşur (arı malzemesi kendi kovanlarını inşa etmek isteyenler için boyutları içerir.)

 

Kuluçka yuvasını içeren kovan gövdeleri, bir kraliçe dışlayıcı ile bal üstlüklerinden (fazla balın depolandığı yer) ayrılabilir. Kraliçe dışlayıcı bir arı malzemesi olarak önemli arı ürünleri arasında yer alır. Her koloniden bir kraliçe dışlayıcı arı malzemesi bulunmalıdır. Bu gibi arı ürünleri ile birlikte koloninizi daha sağlıklı bir şekilde yaşatabilirsiniz.

 

 Organik Arıcılık Kovan Standının İşlevi Nedir?

Kovan standı – Aslında  organik arıcılık için isteğe bağlı bir ekipman parçası olan kovan standı, kovanın alt panelini (zemini) yerden yükseltir. Prensip olarak, bu destek kovandaki nemi azaltır, alt panonun ömrünü uzatır ve ön girişi çimen ve yabani otlardan arındırmaya yardımcı olur, arı için bu da çok faydalı bir işlemdir. Kovan standları beton bloklar, tuğlalar, demiryolu bağları, paletler, tomruklar veya ticari olarak üretilmiş bir kovan standı olabilir. Bir kovan standı tek bir arı kolonisi, iki arı kolonisini veya birkaç arı kolonisinden oluşan bir sırayı destekleyebilir

 

Organik Arıcılık Diğer Ekipmanlar Hakkında

Alt tahta – Alt tahta, arı kolonisinin zemini olarak ve arılar için bir kalkış ve iniş platformu görevi görür, arıcılık için unutulmaması gereken prensiplerden birisidir. Alt panel önde açık olduğundan, yağmur suyunun kovana girmesini önlemek için koloni hafifçe öne doğru eğilmelidir. Organik Arıcılık için pek çok arı tedarikçisinden, arı malzemeleri temin edilebilen alt paneller, önde 7/8 veya 3/8-inç açıklık sağlayarak tersine çevrilebilir. Arı malzemeleri temini için önce aklınızdaki fikri belirlemek önemlidir. Zira arı malzemeleri seçilirken hata yapmamak gerekir.

 

Organik Arıcılık Kovan Gövdeleri

Kovan gövdeleri – Standart on çerçeveli kovan gövdesi, dört ortak derinlik veya yükseklikte mevcuttur (Şekil 9). 9 5/8 inç yüksekliğindeki tam derinlikli kovan gövdesi, çoğunlukla kuluçka yetiştiriciliği için kullanılır. Bu büyük üniteler, büyük katı kuluçka alanları için minimum kesinti ile yeterli alan sağlar. Ayrıca bal sütü için de uygundurlar. Bununla birlikte, balla doldurulduğunda, 60 pound ağırlığındadır ve işlenmesi ağırdır.

 

 Organik Arıcılık Piyasadaki Uygun Boyutlar

Bazen Dadant veya Illinois süper olarak adlandırılan orta derinlikteki süper, 6 5/8 inç yüksekliğindedir. Bu, bal sütü için en uygun boyut olsa da, standart boyutlu keresteden verimli bir şekilde kesilemez. Tam ve orta derinlikte süper arasında bir orta boy (7 5/8 inç), bazı arı ürünleri özellikle de kendi kutularını yapanlar tarafından tercih edilir. Arı malzemeleri tercihinizi yaptıktan sonra işinize başlayabilirsiniz.

 

Sığ derinlikli süper, 5 11/6 inç yüksekliğinde, manipüle edilebilecek en hafif birimdir (balla doldurulduğunda yaklaşık 35 pound) bu arı ürünleri ve daha fazlası arı malzemeleri sayfasından bulunabilir. Bu boyut, kullanılabilir tarak alanının inç kare başına en yüksek montaj arı malzemeleri arasında maliyetine sahiptir. Bölüm petek bal üstlükleri, 4 5/8 inç yüksekliğinde, arı malzemesi olan ıhlamur ağacı bölme kutuları veya plastik halkalar ve bölüm tutucular tutun. Kısım petek balı üretimi, yoğun yönetim gerektiren özel bir sanattır ve genellikle yeni başlayanlar için önerilmez.

Organik arıcılık ile ilgili etkileşimlere katılmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri