Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Devletten, Kovan Başına 10 TL Destek * 2021

Devletten, kovan başına 10 TL destek ödemeleri Tarım ve Orman Bakanlığının “Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliği” yayınladı.

Kovan başına 10 TL destek ödemeleri tebliği tarihinden sonra 29 Ocak tarihine kadar yapılabileceklerdir. Kovan başına 10 TL destek ödemeleri organik arıcılık yapanlara verilecektir.

Devletten, Kovan Başına 10 TL Destek * 2021

Kovan Başına 10 TL Desteğinden Kimler Yararlanır

Organik arıcılık yapanlara 10 TL kovan başı desteği sağlanacaktır. Organik arı yetiştiricileri, organik süreçte olan ve yetkilendirilmiş kuruluşça kontrolü yapılmış, uygunluk belgesinde kayıtlı olan arılı kovanlar ile belirlenen aynı kovan numarasına sahip arılı kovanlar üzerinden desteklenecektir.

Organik arı yetiştiricilerine, organik arıcılık kovan başına 10 TL destek ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 10 lira üzerinden destekleme ödemesi yapılacak.

Organik Arıcılık Yapanlara 10 TL Destek Başvrusu Nasıl Olur

Deteklemeden yararlanmak isteyen organik arıcı yetiştircileri tebliğ tarihinden sonra 29 Ocak 2021 tarihinde mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Organik arıcılık yapanlar 10 TL’lik kovan desteklenmesinden yararlanmak için gerekli belgelerle Organik Tarım Bilgi Sistemi’nde kayıtlı oldukları il-ilçe müdürlüklerine başvuracak. Kayıtlı oldukları il-ilçe dışında yer alanlar, bulundukları il/ilçe müdürlüklerine de başvurabilecektir.

Tebliğ tarihi 1 Ocak 2021 tarihi olarak bildirilmiştir.

Devletten, kovan başına 10 TL destek almak için gerekli belgeleri ise il-ilçe tarım müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri