Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arı Sonbahar Bakımı Nasıl Yapılır?

Arı Sonbahar Bakımı Nasıl Yapılır? sorusu özellikle aracılık faaliyeti içerisinde oldukça önemli olup mevsimsel bakımlar içerisinde kışa hazırlık aşaması olan sonbahar mevsiminde de çeşitli bakımlar gerçekleştirilmektedir.

Özellikle arılarda sonbahar bakımı ve beslenmesi oldukça önemli olduğundan bu süreçte mutlaka besin için şerbet verilmelidir. Sonbahar arı şerbeti nasıl yapılır? sorusu da bu noktada önem arz etmekte olup genellikle ilaç ile de sağlık bakımı sağlansa da şerbet oldukça önemlidir.

Arı Sonbahar şerbeti normalde yapılan şerbet gibi bir miktar su kaynatıldıktan sonra içerisine şeker ilave edilerek üretilen bu şerbetin mutlaka kovanda bulunan arılara düzenli olarak verilmesi gerekmektedir. Arı kış bakımı öncesi sonbahar bakımının mutlaka doğru şekilde gerçekleştirilmesi gerekmekte olup kovanın kışa hazır hale getirilmesini sağlamaktadır.

Arılara Sonbahar Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Yaz aylarının son bulmasıyla birlikte başlayan sonbahar bir ayları eylül, ekim ve aralık içerisinde kışa geçiş yapmadan bakımlar gerçekleştirilmektedir. Böylece sonbahar bakımı eylül ayı ile birlikte başlamakta olup aralık ayının sonuna kadar devam etmektedir. Arılara ilk şerbet ne zaman verilir? Sorusu da özellikle bu noktada oldukça önemli olup eylül ayına girdikten itibaren sonbahar bakımı içerisindeki ilk şerbetin mutlaka verilmesi gerekmektedir.

Arılar bu dönemde kış mevsimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için mutlaka kovan içerisinde kaliteli balın ve polenin bulunması gerekmektedir. Aynı zamanda hem balığın hem de polenin kovan içerisinde yer alan tüm arılara yetecek miktarda olduğundan da mutlaka emin olunması gerekmekte bu nedenle de kovanın mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir.

Kovan içerisinde bırakılacak olan bal 2 dönem içinde yeterli olacak miktarda olmalı ve bu bağların hem kış hem de ilkbahar döneminde yani çiçekler açana kadar olan süreç içerisinde tüketilecek miktarda olup olmadığı tespit edilmelidir. Özellikle arıların bal tüketimi kış aylarının sonuna doğru oldukça artmakta olup özellikle yavrulu aldıkları bu dönemde yavru beslenmesi de kış ayının sonunda başlamaktadır.

Arı Sonbahar Bakımı Nasıl Yapılır?

Arı Sonbahar Bakımı Nasıl Yapılır?

Arı Bakımı Hangi Saatlerde Yapılır?

Arı bakımı hangi saatlerde yapılır? Sorusuna gelecek olursak özellikle arıcılık takvimi mutlaka göz önünde bulundurularak bakım saatlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Özellikle ilkbahar bakımı sırasında hava sıcaklığının 15 derece olduğu zaman diliminde gün içerisinde 11:00 ila 15:00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kasım ayı itibariyle özellikle arıların kışlamaya sokulmaya başlanması gerekmekte olup dışlamayı alınan arıların rahatsız edilmemesine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kışlatma alınacak olan kovanların mutlaka yerden yüksek bir yere alınması ve aynı zamanda nem ya da su gibi faktörlere bağlı olarak zarar görmesi engellenmelidir. Arı Kovanı kışın nasıl korunur? sorusu da bu noktada oldukça önemli olup yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere mutlaka çevresel faktörlerden korunacak şekilde yüksek bir yerde bulunmasına dikkat edilmelidir.

Bahar Arıcılık yazısı da ilginizi çekebilir.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri