Arı Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?
Arı Yaz Bakımı Nasıl Yapılır? – İlkbaharın sonlanmasıyla birlikte başlayan yaz dönemi aracılık faaliyetinde de baz dönemine giriş anlamına gelmektedir. Bu dönemde balözü taşıyan arılarda bazı değişiklikler meydana gelmeye başlamakta ve bu değişikliklerden ya da belirtilerden bal dönemine geçildiği anlaşılmaktadır.
Özellikle aracılık faaliyetiyle yeni yeni uğraşmaya başlayan kişilerin arı yaz bakımı nasıl yapılır? sorusunu mutlaka bilmeleri gerekmektedir. özellikle bu dönemde arıların rengi koyulaşmaya ve aynı zamanda ebat bakımından da oldukça iri hale gelmeye başladıklarından bal yapma dönemine geçtiklerini tespit etmek mümkündür.
Arılar sulak alanlarda çok daha verimli olduğundan ancak yaz dönemlerinde havalar daha kuru hale geldiğinden petek kararması meydana gelebilmektedir. Bu nedenle kararmasının önüne geçilmesi için aracıların mutlaka 2 saatleri sırasında yani öğleden sonra yapay bir yağmurlama işlemi yaparak veya kovan etrafını ıslak bezle kaplayarak nemli bir ortam yaratmaları gerekmektedir.
Yaz aylarında aracılar kovanların uçma deliklerini daraltmak da olup özellikle bu mevsimde polen çiçekleri azaldığından yağmacılık söz konusu olmaktadır. Bu nedenle de genellikle kovanların uçma deliklerinin daraltılması bir çözüm yolu olmaktadır
Yaz dönemi içerisinde arı kovanlarına duman verilmemesi de oldukça önemli olup yine duman da yağmacılara neden olduğundan böylece yağmacıların önüne geçilmiş olmaktadır.
İçerik Başlıkları
Arı Kovanı Bakımı Nasıl Yapılır?
Arı kovanı bakımı nasıl yapılır? sorusu özellikle kovancılar faaliyeti gerçekleştiren kişiler için oldukça önemli olup aynı zamanda bu soru üzerine inceleme yapan aracıların mutlaka yaz dönemlerinde kovan içerisinde boş çerçeve bulunmaları halinde bu çerçeveleri mutlaka çıkartmaları gerekmektedir.
Meydana gelen boşlukların bakımı ise oldukça önemli olup arıların bu dönemde burada yer alan boşluklara müdahale etmesi mümkün olmadığından haşerelerin çoğalması ve arıların zarar görmesi söz konusu olmaktadır.
Arı bakımı nasıl yapılır? sorusu da bu noktada oldukça önemli olup arılara mutlaka şurup takviyesi yapılmalı ve aynı zamanda şurup hazırlama işlemi sırasında temiz su ve kap kullanılarak bu su kabının içerisinde kaynatılarak içerisinde şeker ilavesi yapılması gerekmektedir. Şerbet olarak da adlandırılan bu besin özellikle zayıf arı nasıl canlandırılır? sorusunun da cevabı olmaktadır.
Arı bakım takvimi düzenli olarak takip edildiğinde ve gerekli dönemlerde gerekli bakımların yapılması halinde kovanlardan yaz aylarında elde edilecek verim oldukça yüksek düzeyde olmaktadır. Yaz aylarının sonuna doğru özellikle ağustos ayında ara bakımı oldukça önemli bir yere sahip olup mutlaka bu ay içerisinde bakımlarının tam olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Arıların yaz ayı boyunca en iyi şekilde beslenmesi hastalanmasına engellemekte olup aynı zamanda kış döneminde çok fazla hasar görmemeleri de sağlamaktadır. Özellikle şerbet yanı sıra arıların hastalanması için de çeşitli ilaç üretimleri bulunmakta olup ilaçların kullanımı sırasında azami kullanım miktarına dikkat edilerek kullanılması gerekmektedir. Böylece oldukça iyi bir aracılık faaliyeti gerçekleştirilebilir.
Arıcılık İçin Silah Ruhsatı * 2023 yazısı da ilginizi çekebilir.