Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arıcılık Kredisi Veren Bankalar ** 2020

Arıcılık Kredisi Veren Bankalar dediğimizde yalnızca Ziraat Bankası aklınıza gelmesin. Arıcılık Kredisi Veren Bankalar, Ziraat Bankasının yanı sıra pek çok özel ve devlet bankası da arıcılık alanında faaliyet gösterecek olan arıcılara kredi desteği sağlıyor. Hangi bankalar Arıcılık Kredisi veriyor hep birlikte bakalım;

Arıcılık Kredisi Veren Özel ve Kamu Bankaları

  • Şekerbank; Arıcılık kredisi alabilmek için ilk ve temel koşul olarak Türkiye Arı Yetiştiriciliği Merkez Birliği’ne üye olmak gerekliliğini sunuyor. Sürekli ve aktif bir şekilde arıcılık yapan gerçek ve tüzel kişilere 36 ay vade ve senede bir kez ödemeli kredi imkanı Şekerbank tarafından sağlamaktadır. Başvurularınız için size en yakın Şekerbank şubesinine gidebilirsiniz.
  • Finansbank; Arıcılık kredisi için Finansbank arıcılık faaliyeti için propolis ve ahşap kovan alımına, arıcılık malzemeleri alımlarına, ana arı veya paket arı, taşıma giderlerinde oluşacak masraflarda gereksinim duyulacak desteği arıcılık kredisi olarak veriyor. Sağlanan arıcılık kredisinde üretim maliyetlerinin %75’ine kadar desteği sağlanmaktadır. 2 yıl taksitli olarak uygulanabilen bu kredi için geri ödemeler yılda bir kez hasat ödemeli ya da 1, 3, 6, 12 ayda bir kez gibi ayarlanabilmektedir.
  • Akbank; Arıcılık kredisi olarak, Akbank bütün arıcılık ve tarım faaliyetleri için kredi sağlamaktadır. Hasat dönemi ödemeli veya geri ödemesiz dönem seçenekleri bulunmaktadır.
  • Vakıfbank; Arıcılık kredisi olarak, Vakıfbank işletme ürünü kredileri başlığı altında bu krediyi sağlamaktadır. Arıcılık ile birlikte bitkisel üretim, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, Tavuk çiftliği kurulumu ve salma ve organik tavukçuluğa da destek vermektedir. Arıcılık işine yeni başlıyorsanız ve herhangi bir birliğe üyelik almadıysanız Vakıfbanktan bireysel ihtiyaç kredisi kullanarak ta arıcılık sektörüne giriş yapabilirsibiz.
  • Halkbankası; Arıcılık kredisi olarak,  arıcılık sektöründe de tarımsal ihtiyaç paketi ile kredi sağlıyor. Halkbank müşterisi olun veya olmayın gerekli evraklar ve belgeler ile başvurduğunuz taktirde 50 kovan arı satın alabileceğiniz ve 4 sene vadeli olacak şekilde krediden faydalanabilirsiniz.

Arıcılık Kredisi Veren Bankalar ** 2020

Arıcılık Kredisi Başvuruları İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
  • Sabir bir geliri var ise maaş bordrosu veya kira belgeleri,
  • Arıcılığı yapacağı bölgeye ait kira sözleşmeleri veya sözleşmesi,
  • Tarım Krediden Kooperatifinden alınıyor ise 2 üye kefil,
  • Talep edilen miktar yüksek ise teminat belgeleri, (tarla, bağ, bahçe veya ev tapuları)
  • Bankaların isteyeceği diğer evraklar ve belgeler,

Bunları bir kenara bırakıp 10 bin liralık ihtiyaç kredisi veya bireysel krediler ile arıcılığa giriş yapmak istiyor iseniz sadece kimliğiniz ile başvurmanız yeterli olabilir.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri