Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Kraliçe Arı, Kraliçe Arı Resmi * 2023

Kraliçe Arı, halk arasında ana arı veya arı beyi olarak söylenmektedir. Kraliçe arı kolonini olmazsa olmaz bir bireyidir. Kraliçe arı kolonide her şeyi planlayan ve koloninin devamlılığını sağlayan, yavru üretimini yapan en önemli bireydir.

 

Kraliçe Arı

 

Kraliçe Arı görevini yapmaya başlamadan önce yetişkin erkek arılar ile çiftleşerek görevine başlar. Kraliçe arı kovan içinde çiftleşme yapmaz çiftleşme uçuşuna çıkarak erkek arılar ile çiftleşip kolonisine geri döner. Kraliçe arı kolonide yumurta atmaya başladığı zaman koloninin annesi olarak tanımlanır.

Kraliçe arı kolonide çiftleşme uçuşundan sonra bir daha asla dışarı çıkmaz. Kraliçe arının tüm ihtiyaçlarını işçi arılar tarafından görülür. Kraliçe arı doğmadan yüksek miktarda arı sütü ile beslenir ve kraliçe arı olması işçi arılar tarafından kararlaştırılır.

Kraliçe arı çiftleştikten sonra görevine başlar ve yumurta atmaya devam eder. Kraliçe arı 4-5 yıl kesintisiz olarak yumurta atar.(Kış mevsiminde her kraliçe arı gibi yumurtayı keser). Kraliçe arı verimi için teknik arıcılığa göre 2 senede bir kraliçe arı değişimi olması faydalı olacaktır.

Kraliçe arı kolonide bulunmaz ise o koloni tekrar kraliçe arı yapmak için harekete geçer. Kraliçe arı bulunmayan koloniler sönmeye mahkum olur veya koloni değiştirerek başka kolonileri tercih eder. Bu olay nadir olarak görülmektedir.

Kraliçe Arı

Kraliçe Arı Nasıl Seçilir

 

Kraliçe arı nasıl seçilir nasıl anlaşılır diye soran olan okuyucularımız için şu şekilde açıklayabiliriz. Kraliçe arı nasıl seçilir, kraliçe arı diğer işçi arılara göre iri ve uzundur. Erkek arılar ile karıştırılmaması gerekir. Kraliçe arı erkek arılara göre ince ve uzun bir yapıya sahiptir.

Kraliçe arı nasıl seçilir diye devam edecek olursak. Kraliçe arı kolonide günlük yumurtaların yoğun olduğu petek gözlerinde bulunur. İşçi arıların yoğun bir şekilde etrafında toplu olduğu kısımlara dikkat etmek gerekir genellikle kraliçe arı orada olabilir.

Kraliçe arı nasıl seçilir nasıl anlaşılır veya nasıl görebilirim diye düşünüyorsanız bu noktalara dikkat etmenizi öneririz.

 

Kraliçe Arı Resmi

 

Kraliçe arı resmi internette sonsuz bir şekilde resimleri mevcuttur. Kraliçe arı resmi kraliçe arının cinsine göre değişmektedir. Kraliçe arı resmi karniyol cinsinde farklı Kafkas cinsinde farklı olarak görülmektedir.

Kraliçe arı resmi olarak sizler için aşağıdaki resimleri derledik burada kraliçe arıları tanıyabilir ve öğrenebilirsiniz.

Kraliçe Arı, Kraliçe Arı Resmi * 2023

Kraliçe Arılar Kaç Yıl Yaşar

Kraliçe arılar kaç yıl yaşar, kraliçe arılar resmi kayıtlara göre en uzun 11 yıl yaşadığı bilinmektedir. Kraliçe arılarda verimlilik için 11 yıl beklenmemektedir. Yaşları ilerleyen kraliçe arılarda verimlilik düşmektedir. Verimi düşen kraliçe arılarda bazen arıcılar tarafından, çoğu zaman ise arılar tarafından yenilenmektedir.

Kraliçe arılar kaç yıl yaşar sorusunun en güzel cevabı ise resmi kayılara göre 11 yıl, arıcılara ve kraliçe arının verimine görede 2-3 yıldır.

Kraliçe Arı Fiyatı

Kraliçe arı fiyatı, kraliçe arılar seneden seneye fiyat farkı göstermektedir. Kraliçe arılarda ise çeşitli ırklar bulunmaktadır. Irklarına göre fiyatlandırma yapan kraliçe arı üreticileride bulunmaktadır. Kraliçe arı özenle ve ilgi ile üretilen ve ıslah çalışmaları ile daha sakin ve verimli olması için çabalanır.

Kraliçe arı fiyatı son olarak şu şekildedir;

  • 2020 yılında 50 ila 60 TL,
  • 2021 yılında 70 ila 80 TL,
  • 2022 yılında 90 ila 100 TL olarak bilinmektedir.

Kraliçe arı ve diğer tüm arıcılık bilgileri için bizi sosyal medya üzerinden takip etmeyi unutmayın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri