Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arı Otu Nedir? Arı Otu Satışı ** 2023

Arı Otu, arıcılık yapanların bal verimini arttırmak için ektikleri bitki türüdür. Arı Otu bal üretimi dışında yem bitkisi olarakta kullanılır.

Arı Otu

İçerik Başlıkları

Arı Otu Nedir

Arı Otu, genellikle arıcılık yapanlar tercih etmektedir. Arı Otu bal verimini arttıran bir bitkidir salgıladığı polan ve nektar ile arıların çok sevdiği bir bitkidir. Arı Otu hemen hemen her yerde bölgede ve arazide yetişen özelliğe sahiptir.

Arı Otu, dekara 1 veya 1.5 kg atılacak şekilde ekilmelidir. Arı Otu boyu 50-100cm arasında değişmektedir. Arı otu sulak alanlarda daha verimli olarak görülsede kırsal alanlarda da yetişebilmektedir. Arı Otu tek mevsimlik bir bitkidir. Arı Otu ana vatanı Kuzey Amerika olarak bilinilmektedir.

Arı Otu ekim zamanı ılıman bölgelerde Sonbahar da,  sert iklim bölgesinde ise İlkbaharda ekilmektedir. Arı Otu Tohumu ekilecek alanı çok güzel sürülmesi ve toprağının inceltilmesi gerekmektedir. Daha sonra dekara 1 veya 1.5 kg Arı Otu Tohumu ekimi yapılmalıdır. Arı otu ekildikten sonra mevsimsel yağışlar mevcut ise sulama yapılmasına gerek yoktur fakat mevsimsel yağış olmadığı zaman sulanması gerekmektedir.

Arı Otu genellikle mor renkte bir bitkidir bazen sarı veya beyaz renkte de çiçeği bulunmaktadır. Arı Otu son zamanlarda ravaşta olan bir bitki türüdür. Arı Otu 1 dekara ekildiği zaman 2-3 koloniyi rahatlıkla besler ve çok güzel bir balı olur.

Arı Otu diğer adı ise Faselyadır. Bazı yazılarda Arı Otu yerine Faselya da yazılmaktadır.

Arı Otu Nedir? Arı Otu Satışı ** 2023

Arı Otu Satışı

Arı Otu Satışı genellikle internet ortamından temin edilsede her arıcılık malzemesi satan esnafta bulunmaktadır. Arı Otu Satışı bahar aylarında fazlalaşmaktadır ve fiyatı bu yüzden artışa geçmektedir.

Arı Otu Satışı aricilikmalzemesi.com olarak ilerleyen zamanlarda sitemizde de bulunacaktır. Uygun fiyatlı olarak siz arıcılık yapan arkadaşlarımıza sunacağız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri