Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arı Sütü Nedir, Arı Sütü Nasıl Kullanılır * 2023

Arı Sütü, bu sektörde faaliyetlerde en büyük rol kesinlikle arılara düşmektedir. Arı Sütü, bunlardan bir tanesidir. Kesinlikle hem sağlığa hem de diğer pek çok şeye faydalıdır. Gerçekten arılar sayesinde pek çok güzel ürünlere sahip olmaktayız.

Arı Sütü

Arı sütü, çok şifalı ve yararlı bir besin olmaktadır. İşçi arı ve de onlarla beraber ana arılar bu arı sütlerini yapmaktadırlar. Bu arılar yutak kısımlarında salgıladıkları süt ile bu ürünü bizler elde etmekteyiz. Beyaz ve koyu akıcı bir kıvamda olan arı sütünün her bir damlası çok değerli olması ile beraber çok da yararlıdır.

Arı Sütü üretimi, bu sektör tüm dünya da yaygın olduğu kadar artık ülkemizde de çok yaygın hale gelmiştir. Kişinin yaşadığı bölge arıcılık yapmaya uygun ise kesinlikle bu işi tercih etmektedir. Arıcılık denince akla bal, polen, arı sütü gibi şeyler gelmektedir. Bu sektörde çalışan kişiler işine büyük önem sarf ederek titizlikle işini yapmalıdır. Arıcılık sabır gerektiren ve de dikkat gerektiren bir sektördür. Arı kovanlarında yaşayan arı, kraliçe arı, erkek ve dişi arılar orada kovanlarda bal yaparlar. Bu ballara petek ballar denmektedir.

Arı sütü ingilizce olarak “bee milk” olarakta geçmektedir. Arı sütünün faydalarını ve nasıl kullanıldığını araştırırken yabancı kaynaklardan da ingilizcesini yazarak yardım alabilirsiniz.

Arı Sütü Faydaları

Arı sütünün faydaları nelerdir, gerçekten arılar sayesinde pek çok güzel ürünlere sahip olmaktayız. Bunlardan bir tanesi de kesinlikle hem sağlığa hem de diğer pek çok şeye faydalı olan arı sütüdür. Arı sütü çok şifalı ve yararlı bir besin olmaktadır.

İşçi arı ve de onlarla beraber ana arılar bu arı sütlerini yapmaktadırlar. Bu arılar yutak kısımlarında salgıladıkları süt ile bu ürünü bizler elde etmekteyiz. Beyaz ve koyu akıcı bir kıvamda olan arı sütünün her bir damlası çok değerli olması ile beraber çok da yararlıdır.

Arı sütünün faydaları, insan bünyesine çok yararlı ve yapıcı, onarıcı özelliğine sahiptir. Bunları sıralamak olacaksa şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Hafızayı güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Deri hastalıklarında kullanılmaktadır.
  • Cinsel performansta etkilidir.
  • Kansızlık, damar sertleşmesi ve kolestrol’e iyi gelmektedir.
  • Genel sağlık ve vücut direnci içi kullanılmaktadır.
  • Arı sütü boy uzatır mı diye bir çok soruda sorulmaktadır. Arı sütünün faydalarının arasında boy uzatma faydasıda bulunmaktadır.

Arı sütünün faydaları saymakla bitmez Allah’ın lütfu arılardan insanoğluna büyük bir armağandır.

Arı Sütü Nasıl Kullanılır

  • Arı sütü genellikle sabahları kullanılmalıdır. Yüksek enerji ve hücre yenileme özelliğine sahip olduğu için gece yatmadan önce tüketilmesi uykusuzluğa neden olur.
  • Arı sütü genellikle balla karıştırılarak tüketilir.
  • Gün içerisinde 1 gramdan fazla tüketilmemelidir.
  • Arı sütü propolis ile karıştırıpta içmek baya etkilidir fakat bu karışımı tüketmeden önce doktorunuza başvurarak onay almanız gerekmektedir.

Arı Sütü Nasıl Saklanır

Arı sütü içerisinde bulunan proteik özelliğine sahip olduğu için oda sıcaklığında saklanması uygun değildir. Uzun ömürlü bir kullanım için buzdolaplarında +4 derecede muhafaza etmek yeterli olacaktır.

Arı Sütü Fiyatı

Arı sütü fiyatları, ülkemizde her sene değişiklik göstermektedir. Bu sene yani 2022 yılında arı sütü fiyatları ise bölgeden bölgeye değişim göstersede ortalama olarak şu şekildedir.

  • 1 Gram  – 5 ila 10 TL arası.
  • 10 Gram – 50 ila 100 TL arası.
  • 100 Gram – 500 TL ile 1000 TL arası olarak bilinmektedir.

Çevrenizde bulunan marketlerde marka marka farkılılık gösterebilir. Arı sütü temini için her zaman dediğimiz gibi arıcıdan temin etmeniz hem arı sütü kalitesi hemde fiyat bakımından daha faydalı ve yararlı olacaktır.

Arı sütü ile ilgili etkileşimleri takip etmek isterseniz sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri