Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arı Ürünleri Covid-19 Üzerinde Etkisi ** 2020

Arı ürünleri, kısa süre içerisinde bir pandemi haline gelen COVID-19, bağışıklık sistemini mekanizmasının sağlamlığına ciddi ölçüde dikkat çekmiştir. Dolayısıyla insanlar, bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler, ek gıdalar, vitamin hapları, arı ürünleri gibi alternatiflere yönelmiş bulunmaktadırlar. Bu noktada yapılan pek çok araştırma ile birlikte, yüzyıllardır kullanılan ve yapılan her yeni akademik çalışmada farklı faydaları bulunduğu saptanan arı ürünlerinin ve arıcılık sektörünün önemini de vurgulamaktadır.

 

Arı ürünleri, kalp hastalıkları, bağışıklık sistemi hastalıkları, ağrı, yara ve cilt bakımı gibi pek çok farklı alanda faydası bulunmaktadır. Arı malzemesi, bağışıklık sistemini ciddi oranda güçlendirdiği için doktorlar tarafından COVID-19 mücadelesinde oldukça etkili bir yöntem olarak gösterilmektedir. Aynı zamanda tamamen doğal ve doğanın sunduğu bir alternatif olarak arı malzemesi, kimyasallardan uzak yapısıyla da gönül rahatlığı ile tüketilebilecek ürünler arasında başta gelmektedir.

Arı Ürünleri Covid-19 Üzerinde Etkisi ** 2020

Arı Ürünleri Vücut Direncini Arttırır

Arı malzemesi besleyici değeri oldukça yüksek biri olan bal, kan şekerini sağlıklı bir şekilde düzenlediğinden ve kişinin fiziksel, zihinsel yorgunluğunu giderdiğinden bağışıklık sisteminin çalışma mekanizmasını olumlu yönde destekleyen arı malzemesi ürünlerindendir. Aynı zamanda bu arıcılık ürünü kanser, dolaşım hastalıkları, astım gibi koronavirüs sürecinde oldukça sıkıntılı sonuçlara sebep olabilen hastalıkları baskılayıp, kişiyi virüse karşı dayanıklı hale getirmektedir.

Arı Ürünleri Viral Enfeksiyonlara Karşı Etkilidir

Bilindiği üzere COVID-19 virüs kökenlibir salgın olup, hala aşı ve tedavi noktasında çalışmaların devam ettiği bir hastalık durumundadır. Bu noktada arı ürünleri arasından, arıcılık sektörünün en etkili arı malzemeleri içerisinde olan arısütü; viral enfeksiyon durumlarında kişinin vücut direncini arttırmakta ve hastalığa yakalanma durumunda kişinin antikor üretiminin artmasını sağlayan bir arı malzemesi olmaktadır. Kronik hale gelmiş ve tekrarlayıcı pek çok hastalık noktasında, arı malzemeleri / arı ürünleri vücudu hastalıkla savaşmaya hazır hale getirip, iyileme sürecini kısaltmaktadır.

Arı Ürünleri Doğal Bir Antibiyotiktir

Arı ürünlerinde yakın zamanda yapılan bir çalışma sonucunda, arıcılık sonucu elde edilen bir arı üretimi olan propolisin, arıların kendi sağlıklarını bile yine arı ürünleri ile koruduğunu ortaya koymaktadır. Kelime ikiye ayrılarak kökenine bakıldığında “ön koruma” anlamına gelen bu arı malzemesi, zedelenen dokuların onarımını sağlarken; bakteri ve virüs gibi hastalık ajanlarının üremesine engel olmaktadır.

 

Akciğerler başta olmak üzere vücudun pek çok yerinde ciddi anlamda doku zararları bırakabilen COVID-19 noktasında ise tercih edilebilecek arı malzemeleri ve arı ürünleri başında gelmektedir. Hatta Antik Mısır dönemlerinde bu koruyuculuğu sayesinde mumyalama aşamalarında arıcılık ile tercih edilen bir arı ürünü olan propolis; vücut içerisinde viral bir bölünmenin olmasını engellemekte ve kişinin vücut direncini bu arı ürünleri ile ciddi oranda arttırmaktadır.

 

Arı Ürünleri Akciğer Hastalıklarında Etkilidir

Son zamanlarda özellikle de Avrupa ülkelerinde yaygınlaşan bir arıcılık yöntemi olarak “arı havası” tedavisi, akciğer hastalıklarını ciddi oanda tedavi edici olarak belirlenmiştir. Yani yalnızca arı ürünleri değil, kovanın içerisindeki hava dahi bireyin akciğer çalışma mekanizmasına oldukça faydalı etkiler bırkta ve pek çok akciğer hastalığını tedavi etmektedir. COVID-19 virüsü kişinin akciğelerine tutunarak ciddi bir zatürre (pnömoni) semptomuna sebep olabilerek kişinin nefes alışverişini etkilemektedir. Bu nedenle yüzyıllardır solunu sistemi rahatsızlıklarında arıcılık ile elde edilip kullanılan arı malzemeleri, süreç içerisinde faydalanabileceğimiz temel arı ürünleri arasında bulunmaktadır.

 

Bahsedilen bağışıklık sistemini güçlendirici, vücut direncini arttırıcı bir doğal antibiyotik oluşu, akciğerlerin kapasitesini arttırarak tedavi edilmesini sağlayışı ile arı malzemeleri, COVID-19 pandemisi sürecinde destek alabileceğimiz arı ürünleri oldukça faydalı olmaktadır. Üstelik tamamen doğal olması, herhangi bir kimyasal madde içermeyişi sayesinde de vücudumuzun ihtiyaç duyduğu takviyeyi, doğadan, arı özü ve arı malzemeleri ürünlerinden almamızı sağlamaktadır. Bu nedenle tercih edebileceğimiz arı malzemeleri ile geniş ürün skalasına sahip arı malzemesi seçenekleri oldu etkili olacaktır.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri