Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Arılar Ne Kadar Yaşar ** 2023

Arılar ne kadar yaşar diye son zamanlarda bir çok soru gelmeye başlamıştır. Arılar ne kadar yaşar, nasıl ömürlerini tamamlar ve arılar ne işler yapar bunların açıklamasını yapacağız.

Arılar Ne Kadar Yaşar

Ana Arı Ne Kadar Yaşar

Ana arı ne kadar yaşar, ana arı ilk olarak 16 günde çıkar ve 8 gün ergenlik geçirdikten sonra çiftleşme uçuşuna çıkar. Sağlıklı bir çiftleşme uçuşundan 3 gün sonra ana arı yumurtalamaya başlar bazı durumlarda ana arı 7 gün sonrada yumurta atmaya başlar.

Ana arı ne kadar yaşar sorusuna cevap verecek olursak resmi kayıtlara göre 11 yıl olarak geçsede ana arıdan verimli bir şekilde yararlanmak istiyorsak 2,5 – 3 yıl arasında ana arıyı değiştimeliyiz.

Ana Arı Ne Kadar Yaşar

İşçi Arılar Ne Kadar Yaşar

İşçi arılar ne kadar yaşar, ömürlerini nasıl sürdürürler en çok sorulan sorulardandır. İşçi arılar ilk olarak 21 günde çıkarlar ve yine 21 gün kovan içi hizmet görevlerini tamamladıktan sonra kalan ömürlerini tarlacı olarak sonlandırırlar.

İşçi arılar ne kadar yaşar, işçi arılar aktif dönemlerde 50 – 60 gün yaşarlar. Kışın bu durum biraz değişiklik gösterebilir çünkü kışın arılar salkım oluşturdukları için çok fazla hareket halinde bulunmazlar. Bu dönemlerde işçi arılar 3 ila 4 ay arası yaşarlar.

İşçi Arılar Ne Kadar Yaşar

İşçi arıların yaşam sürelerini günler yada aylar olarak sınıflandırmak pek mantıklı görünmüyor. Bunun yerine işçi arılar ne kadar yaşar sorusuna kesin ve net cevap 800 ila 1.000 km kanat çırpmaları olarak söyleyebiliriz.

Erkek Arılar Ne Kadar Yaşar

Erkek arılar ne kadar yaşar, erkek arılar 24 günde çıkarlar ve ömürleri boyunca kovan içinde pek fazla iş yapmazlar bu yüzden erkek arılar sezon boyunca yaşamını sürdürür. Erkek arılar ana arının çiftleşme uçuşuna çıktığı zaman şanslılar ise çiftleşir. Çiftleşen erkek arılar çiftleşme sonunda ölürler.

Erkek Arılar Ne Kadar Yaşar

 

Arılar ne kadar yaşar sorusunun cevabını Soner GÜNER hocamızda Youtube kanalında güzel bir video ile anlatmıştır.

Arılar ne kadar yaşar diye başka bir sorunuz var ise yorum yazarak bize sorabilirsiniz.

Arıcılık ile ilgili merak ettiğiniz bilgileri arıcılık kategorisinde bulabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri