Arı ve Arıcılık Malzemeleri

Gerçek Bal Donar Mı? ** 2023

Gerçek bal donar mı diye tüketicilerden çok fazla soru gelmektedir. Gerçek bal donar mı, gerçek bal donmaması lazım diye bazı söylemler bulunmaktadır. Arıcılık yapan tüm dostlarımızın bu konudan muzdariptir.

Gerçek bal donar mı sorusuna cevap bulmak istiyorsanız ve güvenli bal nerelerde satılır kimden almalıyım diye merak ediyorsanız. Yazımızının tamamını eksiksiz bir şekilde okumalısınız.

Gerçek Bal Donar Mı

İçerik Başlıkları

Gerçek Bal Donar Mı?

Gerçek bal donar mı sorusunun cevabı ise evet gerçek bal donar. Gerçek bal ısıl işlem yapılmadığı sürece donma meydana gelir. Sadece kestane balı hariç tüm salgı balları donma ve kristalleşme yapmaktadır. Arıcılar ise arılarının nereye konacağını nerden bal alacağını bilemezler. Arılar her çiçekten her ağaçtan bal getirip kovanından tutar.

Gerçek bal donar mı diye bir çok test yapıldığınada şahit olduk. Balın üstüne su damlatmalar, balı ateşle kontrol edenler mi ararsınız bir çok yöntem deneyenler mevcuttur. Biz ise tek bir şey söyleyerek balımızın arkasında duruyoruz. Aldığınız bal donuyorsa bu bal gerçek baldır.

Gerçek Bal Donar Mı

En güzel anlatımı Soner Güner hocamızda Youtube kanalında yapmıştır. Videoya ulaşmak için tıklayınız.

Gerçek bal donar mı sorusunun cevabını öğrendiysek artık diğer en çok sorulan sorumuza geçelim.

Bal Nereden Alınır

Gerçek bal almak isteyen ve balın gerçek tadını almak isteyenlere diyeceğimiz tek bir nasihat vardır. Balı arıcıdan almak en güzelidir. Marketlerden alınan balların çoğu ısıl işlem yapılmış ballardan oluşmaktadır.

Balın en güzelini ve en tazesini bulmak isteyen kişiler yöresinde bulunan arıcılardan temin edebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Arıcılık, Arı Ürünleri ve Arı Malzemeleri